site maker

Melyik bálázó lesz a legjobb megoldás?

Megválaszolva öt kérdésünket megtalálhatja azt a bálázót, mely leginkább megfelel igényeinek

 1. Milyen fajta hulladék keletkezik a munkájuk során?

  Első lépésként határozza meg, hogy milyen jellegű hulladékot szeretne tömöríteni. Újrahasznosíthatót, vagy általános, vegyes hulladékot? Szintén fontos meghatározni, hogy a hulladéka milyen mennyiségben tartalmazza az újrahasznosítható és az újrahsznosításra alkalmatlan hulladékot? Például egy melegkonyhás étterem tulajdonosa amennyiben szétválogatja és lebálázza a képződő hulladékát, 60%-kal csökkentheti a hulladékszállítási díját. Ezen kívül a lebálázott anyagaiért még pénzt is kap.

  Gyakran a képződő hulladék fajtája magában meghatározza, hogy milyen típusú bálázó a legmegfelelőbb. Például egy bárnak, ahol rengeteg dobozos üdítőt forgalmaznak, aludoboz és üvegtömörítőre lesz szüksége.

  Van megoldásunk autógumira, keményműanyagra, olajszűrőre, mezőgazdasági hulladékra, keresse fel a Speciális Hulladékfeldolgozók menüpontunkat és találja meg a legmegfelelőbb megoldást.
 2. Mekkora mennyiségű hulladékot tervez lebálázni?

  Kisebb boltok vagy kereskedelmi egységek hulladék megoldásait tökéletesen kiszolgálják a kisebb bálázó gépek. Sokoldalú és hatékony kisméretű bálázóink kis helyet foglalnak el, a letömörített bálát is könnyen tudja mozgatni egy ember és kifér egy szabványos ajtón is. Nagyobb mennyiségű hulladék lebálázásához azért szükséges nagyobb gép, mert azok kapacitása (több hulladák fér bele) lehetővé teszi a ritkább tömörítést, ami kevesebb munkaórát, - munkaerőt, így pénzmegtakarítást jelent. A nagyobb báláért kilónként pedig több pénzt kap a hulladékgazdálkodótól.

  Gondolja végig például, hogy hány darab kartondoboz keletkezik a cégében naponta? 20-30 karotn? Ehhez elegendő egy kisebb bálázó is. 50-100, akkor önnek már biztosan egy 20 tonnás vagy nagyobb gépre lesz szüksége. Fontos, hogy ne csak az aktuális tevékenységét gondolja végig, de kalkuláljon a várható növekedésével, mert ezért fejleszti vállalkozását! Amennyiben nagyobb növekedésre számít a jövőben, elég-e egy kisebb bálázó?
 3. Mekkora a rendelkezésre álló terület?

  A helykihasználás minden kis és közepes vállalkozásnál, de még a multiknál is kulcsfontosságú kérdés! Gondoljon arra, hogy a munkaterület mely részén a leggazdaságosabb elhelyezni a bálázót, természetesen minél közelebb a hulladék keletkezésének helyéhez. Hol tárolja a szétválogatott, lebálázott anyagokat a hulladékgazdálkodó érkezéséig? Ne feledje a lebálázott, homogén hulladéknak komoly értéke van (300kg-os kartonbála értéke elérheti a 10.000Ft-ot).

  Vegye figyelembe a megvásárolandó gép dimenzióit, pl. A gépmagasságot, hogy ne a szállításnál derüljön ki, hogy nem fér be a bálázó a hidraulika magasságától. Például ezért szerencsés a V20X kereszthidraulikus bálázónk, mert kis helyigénye és magassága ellenéra a kereszthidraulikának köszönhetően 25 tonna nyomásra és 300-400kg-os bálák előállítására is képes.
 4. Fontos e a bála mérete?

  Egyértelműen! A kisebb bálákat könnyebb mozgatni, a nagyobbakért több pénzt fizet kilónként a hulladékfelvásárló! Ezért fontos végiggondolni a rendelkezésre álló hulladék mennyiségét, a rendelkezésre álló teret, munkaerőt, a hulladékgazdálkodó kapacitását. Ezen változók összessége határozza meg, hogy mekkora bálaméret, ebből adódóan mekkora bálázó a legmegfelelőbb önnek.
 5. Mennyit szánunk a bálázóra?

  Amikor megtaláltuk a megfelelő hulladákgazdálkodási megoldást és hozzá a legmegfelelőbb tömörítőt, gondolja végig, hogy rendelkezésére áll-e a forrás, hogy megvalósíthassa? Egy előzetes költségvetés tisztázhatja a költségek és bevételek várható alakulását és választ adhat arra a kérdésre, hogy vásároljon bálázót vagy béreljen inkább a befolyó bevételei terhére? A fent említett költségek lehetnek energia költségek, munkaerő költségek a kézzelfogható bevételek pedig az elszállított, leválogatott, bálázott hulladék vételára.

  Még egy fontos szempont! Az LSM megbízható működésű bálázói garanciát nyújtanak arra, hogy fenntartási és szervízköltségekkel szinte nem is kell számolnia!


További kérdése lenne?

Szívesen állunk rendelkezésére

Telefon: +36 30 950 3968
Email: info@lsmhungary.hu

Válasszon évtizedekre szóló problémamentes hulladékkezelést:

- ha sok helyet foglal és gond a rengeteg hulladék
- ha jelentős szemétdíj költségcsökkentést szeretnének
- ha minimális munkaerőt pazarolnának a hulladékpakolásra
- ha rendezett és ellenőrzött bevételt akarnak a cég hulladékaiból
- ha újrahasznosítással tevőlegesen hozzájárulnának a környezetvédelemhez


Díjmentes konzultációval és hulladékkezelési stratégiával támogatjuk.
Jelentkezzen most!