free web page builder

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TANÁCSOK

4 Hasznos tipp a gyorsabb, tisztább, hatékonyabb hulladékgazdálkodáshoz

A hatékony hulladékkezelés komoly előnyöket jelent a gazdálkodása számára. Az eddig hulladéktárolásra használt területek felszabadulhatnak és újra a hasznos alapterületté válhatnak, folyhat rajtuk termelés vagy raktározás. Az eddigi költségek bevételre válthatók. Csökken a rágcsáló, ezáltal az egészségügyi veszély.

LSM Hungary

Tervezze meg

Azonosítsa be a keletkező hulladékait. Melyeket lehet újrahasznosítani, melyek kerülnek hulladéklerakóba? A szerződő hulladékkezelőnek milyen elvárásai vannak a hulladékokkal kapcsolatban? Szabályozza összegyűjtési és tárolási folyamatokat hulladéktípusonként. Hangolja össze a hulladékbálázások idejét az elszállításokkal. Végül győződjön meg róla, hogy minden - a hulladékkezelési folyamatban – dolgozó munkatárs megismerte a feladtatát és tisztában van a feladata fontosságával. 

LSM Hungary

Különítse el a keletkezés helyén

Spóroljon pénzt időt és energiát azzal, hogy már a keletkezés helyén szétválogatja a hulladéktípusokat. Gyűjtse külön a kartont, a műanyagot, az üveget és kerülje el, hogy hulladékhegyek csúfítsák el környezetét, amiben már senkinek semmi kedve turkálni. 


LSM Hungary

Legyen a bálázó a közelben

Kerülje el a felesleges, többszöri utat a hulladék és a bálázó helye között. Helyezze el a tömörítőt minél közelebb a hasznosítható hulladék közelében. Amennyiben olyan sok hasznosítható hulladéka keletkezik naponta, hogy napi többszöri tömörítési ciklussal tudja csak lebálázni, használja gyűjtőhelyként magát a bálázót! Ne építsen felhőkarcolót kartondobozokból, ha le is bálázhatja!LSM Hungary

Válassza a papírt, ha lehet

Amikor csak lehet válasszon papír csomagolóanyagokat. A papír a legkönnyebben tömöríthető és egyben az egyik legértékesebb hulladék. Ebből az anyagból tudja a leghatékonyabb, a legtöbb bevételt hozó bálákat előállítani. A papír teljes egészében újrahasznosítható, így ön is viszonthasználhatja munkája során. A papírt hasznosítják újra a legrégebben, nagy rá a kereslet.


Tudja már, melyik bálázó lesz a legjobb megoldás?

Megválaszolva öt kérdésünket megtalálhatja azt a bálázót, mely leginkább megfelel igényeinek


Alkossuk meg együtt hulladákgazdálkodási stratégiáját


Azt tudja, hogy mennyi hulladéka keletkezik, de nem tudja, hogy mit tegyen vele, ér-e egyáltalán valamit? Ki hajlandó foglalkozni vele? Ki szállítja el? Önnek fizetnek érte, vagy önnek kell a zsebébe nyúlnia?
Határozzuk meg együtt hol, mikor mennyi hulladéka keletkezik. Mennyi lesz annak feldolgozás után az értéke? Melyik bálázókkal érhető el a legnagyobb bevétel? Keressük meg azt a hulladékgazdálkodót, aki a legtöbbet adja érte?


Maradt még kérdése a hulladéktömörítéssel kapcsolatban?

Kérjen tőlünk tanácsot!

Zebrapack Hungary Kft.

Telephelyünk

1104 Budapest, Harmat utca 32/a


Kapcsolat

Email: info@lsmhungary.hu
Telefon: +36 30 950 3968
Facebook